Wednesday, February 13, 2008

feb - 13rd - GRE - quants

feb - 13rd - GRE - quants

1. There are 25 positive integers and each integer is a multiple of m. Highest of these integers is 250.
Col A: m
Col B: 5


2. Given a triangle with its sides labelled as X, Y, Z. Question is each of the following is true EXCEPT
a.Angles make 180
b.X^2+Y^2=Z^2
c.X>Y+Z
d. something....


3. Scott bought x number of things at 50$, y number of things at 100 $ where y is greater then x.
Col A: Mean of X and y
Col B: 50


4. If a>0, then
Col A: |a-8|
Col B: |a|-|8|


5. If a sum of 2000$ was given at rate of 'r' for 1 year on simple interest and at the end of 1 year.. if 150$ was the interest then find value of r?
a. 0.75
b. 0.50
c. 0.075
d. 0.10


6. A semicircle was given with area =2pie. Find the perimeter of the semicircle?
Ans: 2pie+4


7. |x|<= 6, |y|<=4.
Col a: The maximum value of |y/x|
Col b: 1


8. x^2 + y^2 =7
Col a: x+y
Col b: x-y


9. If Perimeter of circle is equal to perimeter of square then find ratio of their areas?


10. Given (m-n) = 4 & m, n are positive integers.
Col A: (-1)^m
Col B: (-1)^n

4 comments:

  1. 1. There are 25 positive integers and each integer is a multiple of m. Highest of these integers is 250.
    Col A: m
    Col B: 5
    ANS : AA

    2. Given a triangle with its sides labelled as X, Y, Z. Question is each of the following is true EXCEPT
    a.Angles make 180
    b.X^2+Y^2=Z^2
    c.X>Y+Z
    d. something....


    3. Scott bought x number of things at 50$, y number of things at 100 $ where y is greater then x.
    Col A: Mean of X and y
    Col B: 50
    ANS : D

    4. If a>0, then
    Col A: |a-8|
    Col B: |a|-|8|
    ANS : D

    5. If a sum of 2000$ was given at rate of 'r' for 1 year on simple interest and at the end of 1 year.. if 150$ was the interest then find value of r?
    a. 0.75
    b. 0.50
    c. 0.075
    d. 0.10
    ANS : 7.5

    6. A semicircle was given with area =2pie. Find the perimeter of the semicircle?
    Ans: 2pie+4


    7. |x|<= 6, |y|<=4.
    Col a: The maximum value of |y/x|
    Col b: 1
    ANS : D

    8. x^2 + y^2 =7
    Col a: x+y
    Col b: x-y
    ANS : D

    9. If Perimeter of circle is equal to perimeter of square then find ratio of their areas?
    ans : 4/pi

    10. Given (m-n) = 4 & m, n are positive integers.
    Col A: (-1)^m
    Col B: (-1)^n
    ans : C

    ReplyDelete
  2. 1)if the integers are 10,20,30....250 in dat case m is 5 or 10 .

    if integers are 10,15,30...m is 5

    so m can be 5 or 10...hence c

    ReplyDelete
  3. 1)if the integers are 10,20,30....250 in dat case m is 5 or 10 .

    if integers are 10,15,30...m is 5

    so m can be 5 or 10...hence d..sorry for the previous post

    ReplyDelete
  4. 1)here are 25 positive integers and each integer is a multiple of m. Highest of these integers is 250.
    Col A: m
    Col B: 5

    For this they have simply mentioned that 25 numbers and all are multipe of m. Since highest number 250 will also be a multiple of m... value of m can be any of the divisors of 250... i.e m can be either of 2, 5 or 10. Hence answer to this is D

    ReplyDelete